logo Клуб Предпринимателей Краматорска

У Краматорську відбулася зустріч із українським політичним діячем Русланом Кошулинським

У середу, 6 липня 2016 р., у конференц-залі Ювелірного будинку «SA&GA» пройшла зустріч членів Клубу Підприємців Краматорська з українським політичним діячем, заступником голови партії Всеукраїнське об'єднання «Свобода», Русланом Кошулинським.

Зустріч з Русланом Кошулинським у Краматорську, фото 5

На початку спілкування учасники зустрічі обмінялися враженнями про проведений у Краматорську День звільнення. Присутні висловили думку, що та кількість людей, які взяли участь у святі, і той високий рівень культури, який вони продемонстрували при цьому, говорять про те, що суспільна свідомість змінюється в кращу сторону, та 5 липня стає однією з найбільш важливих дат у Краматорську.

Ця тема, власне, й задала тон подальшому спілкуванню – близько двох годин зустрічі були присвячені обговоренню методів підвищення рівню соціальної свідомості населення. Учасниками зустрічі озвучилися сумніви відносно того, чи існує єдина державна стратегія у формуванні патріотичної ідеології у країні, і висловлювалася думка про те, що одним з основних інструментів державного впливу в цьому напрямку може стати економічний сектор, а саме, надання жителям східного регіону робочих місць з метою знизити міру соціальної напруги й підвищити рівень довіри населення до держави.

За словами Руслана Кошулинського державна політика існує, але з огляду на те, що зараз країна є напівкерованою, варто не думати про центральну владу, варто налагоджувати горизонтальні контакти. Наприклад, на рівні міст, створюючи прямі економічні зв'язки без посередництва державних керівників. І кращим способом їх формування на початковому етапі може стати проведення бізнес-форумів, які познайомлять думку бізнесу різних районів України.

У відповідь на це з боку членів Клубу Підприємців Краматорська прозвучала пропозиція створювати горизонтальні не лише бізнес-зв'язки, але й культурні. Наприклад, організовувати поїздки молоді Донеччини в міста Західної України й, так само, запрошувати в наші міста школярів та студентів з Івано-Франківська, Львова, Тернополя тощо. Тобто почати активно розвивати так званий соціальний туризм. Це не лише розширить кругозір дітей, але й усуне ряд забобонів, існуючих відносно менталітету представників різних етнічних груп мешканців України.

Великою підмогою в розвитку вищеперелічених процесів, за словами учасників зустрічі, стала б організація прямого залізничного сполучення між містами-побратимами Краматорськ та Івано-Франківськ. Вирішенню цього питання пан Кошулинський виразив готовність максимально сприяти.

Зустріч з Русланом Кошулинським у Краматорську, фото 1 Зустріч з Русланом Кошулинським у Краматорську, фото 2

Зустріч з Русланом Кошулинським у Краматорську, фото 3 Зустріч з Русланом Кошулинським у Краматорську, фото 4

Більше фото тут

Друк  E-mail